Översikt över de aktier som DEGIRO:s kunder handlade mest med i januari 2022.

De mest omsatta aktierna per land: Januari 2022

Det har varit en tuff start på året på finansmarknaderna, delvis på grund av förväntade räntehöjningar från FED i USA och ökande spänningar mellan Ryssland och Ukraina. I USA befann sig aktierna till och med tillfälligt i korrigeringsterritorium, vilket innebär att de var ned med mer än 10 % från de senaste topparna. EURO STOXX 50 och S&P 500 noterade båda månatliga nedgångar på 2,88 % respektive 5,26 %.

Läs vidare för att få veta mer om de mest omsatta aktierna bland våra kunder i januari.

Alpha Services and Holdings hade den största prisökningen under januari.

Nykomlingar på kartan

I januari debuterade Bavarian Nordic och Stillfront Group på vår karta, och de handlades mest för första gången.

Bavarian Nordic AS

Bavarian Nordic var den mest omsatta aktien bland våra danska kunder i januari. Bavarian Nordic är ett danskt bioteknikföretag som fokuserar på utveckling, tillverkning och kommersialisering av vacciner. De vacciner som företaget för närvarande har på marknaden är mot rabies, fästingburna sjukdomar, smittkoppor/apkoppor och ebola. Företaget har också flera vacciner under klinisk utveckling, bland annat ett för Covid-19.

I november sjönk Bavarian Nordics aktiekurs med 28,01 %.

Stillfront Group

Stillfront Group, den mest omsatta aktien bland våra svenska kunder, fanns också med på vår karta för första gången. Stillfront är en oberoende skapare, utgivare och distributör av digitala spel. Företaget är baserat i Sverige men de är verksamma globalt. Stillfront Group består av 21 spelstudior. I deras spelportfölj ingår bland annat Call of War, Conflict of Nations, BitLife och Property Brothers Home Design.

I januari meddelade Stillfront att man skulle förvärva den japansk-sydkoreanska spelutvecklaren Nexon Co:s 38,8-procentiga andel i Six Waves, ett förlag för mobilspel, för 201 miljoner dollar.

Aktiekurserna slutade månaden med en nedgång på 7,66 %.

Största rörelser

De företag som hade de största kursrörelserna förra månaden var Alpha Services and Holdings och AMC Entertainment.

Alpha Services and Holdings

Av aktierna på kartan var det bara Alpha Services and Holdings och Alibaba som avslutade januari i grönt, och Alpha Services and Holdings ökade med 23,15 % och blev därmed förra månadens vinnare. Alpha Services and Holdings äger Alpha Bank och är en av Greklands största finanskoncerner.

AMC Entertainment

AMC var den som förlorade, med en prisnedgång på 40,96 %. Om du inte känner till AMC är det en av de största biografkedjorna och är välkänt för att vara en så kallad meme-aktie. Andra meme-aktier, däribland GameStop, har sett priserna falla hittills under 2022 efter att ha blåsts upp 2021 när småsparare gick samman i ett försök att kortpressa dessa aktier.

Vissa analytiker menar att utförsäljningen av meme-aktier delvis beror på att nödfinansieringen upphör, att inflationen stiger och att Federal Reserve förbereder sig för att höja räntorna.

Investera med DEGIRO

Vi vill göra investeringar tillgängliga för alla. Vi har en enkel prisstruktur med fasta avgifter och erbjuder till och med att investera i amerikanska aktier utan courtage! För mer information, besök vår sida om avgifter.

Vi hjälper dig att sprida din risk genom att erbjuda dig tillgång till en av de största universerna och börserna. Du kan påverka din risk genom att bygga en väldiversifierad portfölj och sprida dina investeringar över olika typer, regioner och sektorer. För en översikt över de produkter och börser som vi erbjuder, besök vår sida om marknader.

Öppna ett konto

Informationen i den här artikeln är inte skriven i rådgivningssyfte och avser inte heller att rekommendera några investeringar. Observera att fakta kan ha ändrats sedan artikeln ursprungligen skrevs. Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) din insättning. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter.

Källor: Bloomberg, Reuters, Yahoo! Finance, Motley Fool, Bavarian Nordic, Stillfront Group

Tillbaka

Kom igång med att investera på 10 lektioner

Investerarakademin academy

Börja investera idag

Öppna ett kostnadsfritt konto invest
backtotop

Din investeringsresa börjar här

Öppna ett gratis konto på vår användarvänliga plattform med över 2,5 miljoner investerare.

Observera:
Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) ditt investerade kapital. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter. Detta är inte ett investeringsråd.

Investeringar är förenade med risker.

icon_close

Vi vill hjälpa människor att bli de bästa investerare de kan bli. Genom att erbjuda en mängd möjligheter och val på vår användarvänliga plattform är det enklare att göra investeringar tillgängliga för alla: nybörjare eller experter. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter på mer än 50 globala börser för att ha friheten att investera som du vill. I vår värld får du också mycket valuta för pengarna. Så utan att kompromissa kvaliteten, säkerheten och utbudet av våra investeringstjänster erbjuder vi otroligt låga avgifter. Att prioritera dina behov har hjälpt oss att bli den ledande europeiska online-mäklaren med över 2,5 miljoner kunder och mer än 100 internationella priser.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, en utländsk filial till flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | telefon: +31 20 2613072 | e-post: clients@degiro.com | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch är registrerat hos den holländska handelskammaren med nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, som handlar under namnet DEGIRO, är den holländska filialen till flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG övervakas främst av den tyska finanstillsynsmyndigheten (BaFin). I Nederländerna är flatexDEGIRO Bank Dutch Branch registrerad hos DNB och övervakas av AFM och DNB. flatexDEGIRO Bank AG är en auktoriserad tysk bank som övervakas av den tyska finanstillsynsmyndigheten och som är registrerad hos den tyska handelskammaren med nummer HRB 105687.