Översikt över de aktier som DEGIRO:s kunder handlade mest med i november 2021.

De mest handlade aktierna per land: November 2021

När vi nu inleder årets sista månad är det dags att se tillbaka på november. Amerikanska och europeiska aktier noterade nedgångar på grund av osäkerheten kring Omicrlon-varianten av coronaviruset. S&P 500 och EURO STOXX 50 slutade månaden med en nedgång på 0,83 % respektive 4,41 %.

I den här artikeln diskuterar vi det företag som för första gången dök upp på kartan och delar med oss av november månads största vinnare och förlorare.

Valneva hade den största prisökningen av alla aktier på kartan under november.

Nykomling på kartan

Vestas Wind Systems, känd som Vestas, var den mest omsatta aktien bland våra danska kunder och debuterade på vår karta. Företaget har sitt säte i Danmark och sysslar med utveckling, tillverkning, försäljning och service av vindkraftverk.

Vestas aktiekurser tog ett par smällar i november. I början av månaden sänkte företaget sina visioner för 2021 för andra gången i år, med hänvisning till högre kostnader och utbudsbegränsningar. Efter tillkännagivandena föll aktiekurserna med så mycket som 14 procent. Sedan, den 20 november, meddelade Vestas att det drabbats av en cyberattack, vilket resulterade i att data komprometterades. Som en följd av detta var företaget tvunget att stänga ner IT-system i flera affärsenheter och på flera orter. Aktiekurserna slutade månaden i rött med 20,95 %.

Största rörelser

De företag som hade de största kursrörelserna under november var Valneva och Evolution AB.

På den positiva sidan fanns Valneva. Det är ett franskt bioteknikföretag som fokuserar på utveckling och kommersialisering av profylaktiska vacciner. I november tillkännagav Valneva ett köpeavtal med Europeiska kommissionen om att leverera upp till 60 miljoner doser av sin Covid-19-vaccinkandidat VLA2001 under två år. Affären togs väl emot av investerarna, då kurserna avslutade månaden med en uppgång på 45,56 %.

Det svenska onlinespelsföretaget Evolution var den förlorande parten. Aktiekursen rasade med 31,56 procent i november då Evolution anklagades för att göra affärer med länder som är förbjudna enligt amerikanska sanktioner. Evolution tog kontakt med tillsynsmyndigheter i New Jersey, där bolaget är licensierat, och inledde en intern granskning som i skrivande stund pågår.

Investera med DEGIRO

Vi vill göra investeringar tillgängliga för alla genom att erbjuda otroligt låga avgifter. För mer information, besök vår prissida.

Vi hjälper dig att sprida din risk genom att erbjuda dig tillgång till ett av de största universerna av produkter och börser. Du kan påverka din risk genom att bygga en väldiversifierad portfölj och sprida dina investeringar över olika typer, regioner och sektorer. För en översikt över de produkter och börser som vi erbjuder, besök vår sida om börser.

Öppna ett konto

Informationen i den här artikeln är inte skriven i rådgivningssyfte och avser inte heller att rekommendera några investeringar. Observera att fakta kan ha ändrats sedan artikeln ursprungligen skrevs. Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) din insättning. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter.

Källor: Bloomberg, Reuters, Vestas Wind Systems

Tillbaka

Kom igång med att investera på 10 lektioner

Investerarakademin academy

Börja investera idag

Öppna ett kostnadsfritt konto invest
backtotop

Din investeringsresa börjar här

Öppna ett gratis konto på vår användarvänliga plattform med över 2,5 miljoner investerare.

Observera:
Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) ditt investerade kapital. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter. Detta är inte ett investeringsråd.

Investeringar är förenade med risker.

icon_close

Vi vill hjälpa människor att bli de bästa investerare de kan bli. Genom att erbjuda en mängd möjligheter och val på vår användarvänliga plattform är det enklare att göra investeringar tillgängliga för alla: nybörjare eller experter. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter på mer än 50 globala börser för att ha friheten att investera som du vill. I vår värld får du också mycket valuta för pengarna. Så utan att kompromissa kvaliteten, säkerheten och utbudet av våra investeringstjänster erbjuder vi otroligt låga avgifter. Att prioritera dina behov har hjälpt oss att bli den ledande europeiska online-mäklaren med över 2,5 miljoner kunder och mer än 100 internationella priser.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, en utländsk filial till flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | telefon: +31 20 2613072 | e-post: clients@degiro.com | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch är registrerat hos den holländska handelskammaren med nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, som handlar under namnet DEGIRO, är den holländska filialen till flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG övervakas främst av den tyska finanstillsynsmyndigheten (BaFin). I Nederländerna är flatexDEGIRO Bank Dutch Branch registrerad hos DNB och övervakas av AFM och DNB. flatexDEGIRO Bank AG är en auktoriserad tysk bank som övervakas av den tyska finanstillsynsmyndigheten och som är registrerad hos den tyska handelskammaren med nummer HRB 105687.