Mest populära ETF Kärnutbud 2021

På DEGIRO erbjuder vi dig möjligheten att investera i ett urval av börshandlade fonder (ETF:er), även kallade trackers. Vi erbjuder detta för att göra det så enkelt som möjligt för dig att diversifiera din portfölj. Sedan de introducerades 1993 har ETF:er blivit mycket populära, främst på grund av att produkten erbjuder:

Diversifiering: En ETF kan efterlikna avkastningen från ett index, ett eller flera marknadssegment eller en eller flera investeringsstilar.

Lägre avgifter: ETF:er, som förvaltas passivt, har mycket lägre kostnader än aktivt förvaltade fonder.

Handlas som en aktie: ETF:er har samma handelsbeteende och likviditet som aktier på marknaden, vilket gör det enkelt att köpa och sälja.

De mest omsatta ETF:erna

De fyra ETF:er som våra kunder handlade mest med under 2020 är antingen från Vanguard eller iShares och är antingen investerade i globala aktier eller S&P 500.

Global

1. Vanguard FTSE All-World

[ISIN: IE00B3RBWM25]
Denna ETF försöker följa utvecklingen av FTSE All-World Index. Detta är ett marknadskapitaliseringsviktat index av aktier i globala stora och medelstora företag i utvecklade länder och tillväxtländer. Mer information om denna ETF finns här.

Emittentkostnad (integrerad i ETF-priset):
0,22 % per år

USA

2. Vanguard S&P 500

[ISIN: IE00B3XXRP09]
Denna tracker från Vanguard försöker följa utvecklingen av Standard & Poor's 500-indexet ("S&P 500"), ett allmänt erkänt riktmärke för den amerikanska aktiemarknadens utveckling som består av aktier i 500 stora amerikanska företag. Mer information om denna ETF finns här.

Emittentkostnad (integrerad i ETF-priset):
0,07 % per år

Global

3. iShares MSCI World

[ISIN: IE00B4L5Y983]
Investeringsmålet för denna tracker är att ge investerare en total avkastning som återspeglar avkastningen från MSCI World Index. Precis som FTSE AW Index, som vi ser på nummer 1 i vår lista, är detta ett marknadskapitaliseringsviktat index av aktier i globala stora och medelstora företag i utvecklade länder och tillväxtländer. Detaljer om denna ETF här.

Emittentkostnad (integrerad i ETF-priset):
0,20 % per år

USA

4. iShares S&P 500

[ISIN: IE0031442068]
Precis som nummer 2 på denna lista har denna tracker också som mål att spegla avkastningen från S&P 500. Mer information om denna ETF finns här.

Emittentkostnad (integrerad i ETF-priset):
0,07 % per år

Vill du hellre investera i lokala eller europeiska aktier?

Om du föredrar att hålla dina investeringar mer lokala eller europeiska kan du välja en tracker som följer FTSE 100 eller EURO STOXX. Nedanstående är inte de enda ETF:er som följer europeiska eller lokala index, men vi har valt ut två som exempel.

EU

iShares EURO STOXX 50

[ISIN: IE0008471009]
Denna tracker syftar till att återspegla avkastningen från EURO STOXX 50-indexet. Referensindexet mäter resultatet för de 50 största företagen i euroområdet. Mer information om denna ETF finns här.

Emittentkostnad (integrerad i ETF-priset):
0,10 % per år

STORBRITANNIEN

iShares FTSE 100

[ISIN: IE0005042456]
Denna tracker följer FTSE 100-indexet, som du förmodligen känner till. Referensindexet följer de 100 största brittiska företagen som handlas på Londonbörsen. Mer information om denna ETF finns här.

Emittentkostnad (integrerad i ETF-priset):
0,07 % per år

Fullständig lista och policy för rättvis användning

En fullständig lista över ETF kärnutbud och en policy för rättvis användning finns här. DEGIRO tar inte emot betalningar från ETF-leverantörer på något sätt. I listan hittar du även trackers från andra emittenter som Amundi an Lyxor. Utöver dessa finns det ett överflöd av andra ETF:er tillgängliga inom plattformen, för vilka provisioner tas ut. För mer information, se vår prissida.

Öppna ett konto

Informationen i den här artikeln är inte skriven i rådgivningssyfte och avser inte heller att rekommendera några investeringar. Observera att fakta kan ha ändrats sedan artikeln ursprungligen skrevs. Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) din insättning. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter.

Tillbaka

Kom igång med att investera på 10 lektioner

Investerarakademin academy

Börja investera idag

Öppna ett kostnadsfritt konto invest
backtotop

Din investeringsresa börjar här

Öppna ett gratis konto på vår användarvänliga plattform med över 2,5 miljoner investerare.

Observera:
Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) ditt investerade kapital. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter. Detta är inte ett investeringsråd.

Investeringar är förenade med risker.

icon_close

Vi vill hjälpa människor att bli de bästa investerare de kan bli. Genom att erbjuda en mängd möjligheter och val på vår användarvänliga plattform är det enklare att göra investeringar tillgängliga för alla: nybörjare eller experter. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter på mer än 50 globala börser för att ha friheten att investera som du vill. I vår värld får du också mycket valuta för pengarna. Så utan att kompromissa kvaliteten, säkerheten och utbudet av våra investeringstjänster erbjuder vi otroligt låga avgifter. Att prioritera dina behov har hjälpt oss att bli den ledande europeiska online-mäklaren med över 2,5 miljoner kunder och mer än 100 internationella priser.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, en utländsk filial till flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | telefon: +31 20 2613072 | e-post: clients@degiro.com | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch är registrerat hos den holländska handelskammaren med nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, som handlar under namnet DEGIRO, är den holländska filialen till flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG övervakas främst av den tyska finanstillsynsmyndigheten (BaFin). I Nederländerna är flatexDEGIRO Bank Dutch Branch registrerad hos DNB och övervakas av AFM och DNB. flatexDEGIRO Bank AG är en auktoriserad tysk bank som övervakas av den tyska finanstillsynsmyndigheten och som är registrerad hos den tyska handelskammaren med nummer HRB 105687.