image_award_gold_left

86

internationella
mäklarutmärkelser

image_award_gold_right

Köp av aktier

Vill du köpa aktier som Volvo, Skandinaviska Enskilda Banken eller Hennes & Mauritz? Eller föredrar du att investera i internationella aktier som Netflix, Tesla eller Apple? Med DEGIRO har du tillgång till mer än 50 börser i 30 länder.

Öppna ett konto

Investeringar i aktier, tillgängliga för alla

Vi erbjuder privata investerare de möjligheter och priser som professionella parter erbjuder. Detta gör aktieinvesteringar tillgängliga för alla. Se våra oöverträffat låga priser.

SE Aktier

0 € + 5 SEK

Europeiska aktier

3.90 € + 1 €

Amerikanska aktier

0 € + 1 €

Valuta-, anslutnings- eller externa produkt- och spreadavgifter kan tillkomma. Läs mer på vår sida om priser.

De tre aktier som våra kunder handlade mest med under 2021 var:

 1. GameStop Corp (US36467W1099)
 2. AMC Entertainment Holdings Inc (US00165C1045)
 3. Tesla (US88160R1014)

Hur väljer du din första aktie?

Ett DEGIRO-konto ger dig tillgång till mer än 50 börser och 9 produktkategorier. Med så många valmöjligheter kanske du undrar var du ska börja. I den här videon visar vi dig hur du väljer din första aktie utifrån din egen vision eller analys.

Vad är en aktie?

En aktie är i princip inget annat än ett (omsättningsbart) bevis på att du äger en del av ett företag. Vill du veta mer om aktier? Läs då den här artikeln om att investera i aktier.

Öppna ett konto
What is a stock

Köp av aktier för nybörjare

När du börjar investera finns det flera saker att tänka på. En bra utgångspunkt är att bestämma vilken typ av investerare du är. Vilken är din investeringsstil? Kommer du att vara en aktiv eller passiv investerare?

Om du är ny i investeringsvärlden rekommenderar vi att du går igenom vår Investerarakademi, där du hittar information om investeringar. Lär dig hur investering fungerar, vilka produkter du kan investera i och vilken strategi som passar dig bäst. Lektion 1 hjälper dig att förstå vilken typ av investerare du är och lektion 6 fokuserar på att välja din första aktie.

buying shares yourself

Köpa aktier själv

På DEGIRO erbjuder vi endast "execution-only" tjänster. Det innebär att vi inte förvaltar dina investeringar och inte heller ger investeringsrådgivning. Du har befogenhet att lägga order självständigt via vår investeringsplattform.

Öppna ett konto

Diversifiering

Anta att din portfölj helt och hållet består av aktier i ett företag. Om detta företag går i konkurs eller om priset sjunker kraftigt skulle hela din investeringsportfölj gå med stor förlust. Därför är riskspridning av stor betydelse. Med en väldiversifierad portfölj kan ett företags vinster kompensera för ett annat företags förluster. För mer information om diversifiering (riskspridning) hänvisar vi till lektion 8 i vår investerarakademi.

diversification
Different order types

Olika typer av order

När du vet vilka aktier du vill köpa är nästa steg att lägga en order. Men hur går det till? Du kan lägga olika typer av order. Dessa ordertyper syftar till att göra handeln enklare och mer målinriktad. För mer information om de olika ordertyperna och hur de fungerar kan du läsa lektion 7 i vår investerarakademi.

Långsiktiga investeringar

Tålamod är en dygd, vilket definitivt gäller för investerare. De som låter sina investeringar löna sig under en lång tidsperiod kan dra nytta av avkastningseffekten, även känd som "compound interest". Så här fungerar det: Om du återinvesterar den avkastning du får på en investering kan den avkastningen också ge avkastning över tid. I takt med att det investerade beloppet ökar kommer effekten av denna effekt att växa exponentiellt med tiden. Du hittar mer information om långsiktig investering i lektion 9 i vår investerarakademi.

Long-term investing

När kan du köpa aktier?

Du kan köpa aktier när börserna är öppna. Vi erbjuder investeringar på över 50 börser världen över. Det är viktigt att vara medveten om att öppettiderna för dessa börser kan skilja sig åt.

Mer än 86 internationella priser

Välj den mäklare som är utnämnd till den bästa, rättvisaste och billigaste för investeringar online.

UK-award
United Kingdom

Högst rankade investeringsplattformen

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Bästa mäklaren

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Bästa online-mäklaren

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Rättvisaste online-mäklaren

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Top Rated Investment Platform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Best stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

Best online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Fairest online broker

NTV 2020

Din investeringsresa börjar här

Öppna ett gratis konto på vår användarvänliga plattform med över 2 miljoner investerare.

Låt oss sätta i gång

Obs: investeringar medför risker. Du kan förlora (hela eller delar av) ditt investerande kapital. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.

Obs:
investeringar medför risker. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.

Vi vill hjälpa människor att bli de bästa investerare de kan bli. Genom att erbjuda en mängd möjligheter och val på vår användarvänliga plattform är det enklare att göra investeringar tillgängliga för alla: nybörjare eller experter. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter på mer än 50 globala börser för att ha friheten att investera som du vill. I vår värld får du också mycket valuta för pengarna. Så utan att kompromissa kvaliteten, säkerheten och utbudet av våra investeringstjänster erbjuder vi otroligt låga avgifter. Att prioritera dina behov har hjälpt oss att bli den ledande europeiska online-mäklaren med över 2 miljoner kunder och mer än 80 internationella priser.

Logo

Villkor för erbjudandet om 1000kr i transaktionsavgifter

Om du aktiverar ditt DEGIRO-investeringskonto före den 1 januari 2023 kommer DEGIRO att ersätta dina transaktionsavgifter upp till 1000kr. Följande villkor gäller för detta erbjudande:

 • Erbjudandet gäller till och med den 31 december 2022.
 • Under erbjudandet får nya kunder som har aktiverat ett konto upp till 1000kr i transaktionsavgifter tillbaka.
 • De första transaktionskostnaderna och externa hanteringsavgifter upp till 1000kr fram till den 31 januari 2023 kommer att återbetalas.
 • I början av februari kommer vi att ersätta transaktionskostnader och externa avgifter som du har använt (upp till högst 1000kr) till ditt DEGIRO-konto.
 • Erbjudandet gäller endast för nya kunder med ett svenskt DEGIRO-konto.
 • För att vara berättigad till detta erbjudande måste den nya kunden göra en första insättning för att verifiera (minsta insättning är 1kr) och aktivera sitt DEGIRO-konto.
 • Nya kunder som påbörjat sin registrering före erbjudandet men aktiverar sitt DEGIRO-konto under erbjudandet kan också utnyttja erbjudandet.
 • Om ett befintligt konto redan är kopplat till den nya kundens adress, är deltagande uteslutet.
 • Varje ny kund kan bara få 1000kr i transaktionsavgifter en gång.

Godkännande av villkoren för erbjudandet

Genom att delta i erbjudandet godkänner kunden automatiskt erbjudandets villkor och bestämmelser. DEGIRO kan avsluta kampanjen i förtid eller ändra kampanjvillkoren. DEGIRO kommer att meddela eventuella ändringar via webbplatsen.

Deltagande

Alla kunder som har aktiverat ett konto hos DEGIRO senast den 31 december 2022 kan delta i erbjudandet.

icon_close