image_award_gold_left

90

internationella
mäklarutmärkelser

image_award_gold_right

Köp terminer till otroligt låga avgifter

Investera över hela världen till oöverträffat låga priser. Ta reda på varför mer än 2,5 miljoner investerare väljer oss.

Öppna ett konto

Investera i terminer med låga avgifter

Om du är en erfaren investerare och vill investera i terminer är det enkelt att göra det med vår omfattande plattform och låga priser. Se en fullständig översikt över våra oöverträffade avgifter på vår prissida.

Terminer

COURTAGE

€0.75

Kostnader för valuta, koppling eller externa produkt-avgifter samt spread kan tillkomma. Läs mer på vår prissida.

Är du intresserad av att köpa terminer?

Vi erbjuder ett mycket brett utbud av terminer att välja mellan. När du öppnar ett konto hos oss kan du dock inte investera direkt i terminer. Detta beror på att du behöver en Active- eller Trader-profil, vilket innebär ytterligare lämplighetstester och villkor. Detta beror på den relativt höga risken och komplexiteten, vilket gör termier olämpliga för nybörjare eller oerfarna investerare. När du har en fullständig förståelse för hur terminer fungerar kan du börja handla med terminer. En bra början är att titta på videon till vänster.

När du är redo att köpa din första termin måste du betala en deposition (initialmarginalen) för att kunna inleda positionen. Denna erforderliga marginal är en procentsats av kontraktets värde. På vår investeringsplattform hittar du produktens namn och motsvarande riskkategori. Denna riskkategori anger hur mycket marginal som måste betalas för att ingå kontraktet.

Vad är terminer?

Terminer är standardiserade kontrakt som, precis som optioner, ingås mellan två parter till ett fast pris och med ett fastställt förfallodatum. Det är ett avtal om att leverera en underliggande produkt vid en överenskommen tidpunkt i framtiden till ett överenskommet pris.

Till skillnad från andra finansiella produkter som aktier betalar du inte hela kontantbeloppet i förväg och äger inte heller den underliggande produkten. Istället deponerar du en initialmarginal för att inleda terminspositionen. Eftersom endast en procentandel av kontraktets värde behöver sättas in initialt är terminer finansiella instrument med hög hävstångseffekt. Detta innebär att små prisrörelser kan få stor inverkan.

Det finns olika typer av terminer, beroende på den underliggande produkten. Bland dessa finns råvaruterminer, indexterminer, aktieterminer och ränteterminer.

Vill du veta mer? Läs vår artikel om terminer.

Öppna ett konto
explanation on how to calculate the value of a future contract and how much margin one has to have

En produkt för erfarna investerare

På grund av den relativt höga risken och komplexiteten är terminer inte lämpliga för nybörjare eller oerfarna investerare. Investerare som väljer att investera i terminer kan bära en kapitalförlust och har i allmänhet en kortare investeringshorisont. Även för de mest erfarna investerarna kan förlusterna vara betydande.

Om du är en nybörjare är det bäst att börja med grundläggande finansiella produkter, t.ex. aktier, obligationer, börshandlade fonder (ETF:er) och investeringsfonder. Med dessa är de potentiella förlusterna begränsade till din ursprungliga investering.

buy shares yourself

Varför investera i terminer?

Att investera i terminer kan hjälpa till med riskhantering och spekulation. När det gäller riskhantering kan investerare använda terminer för att skydda prisrörelser för den underliggande produkten. Å andra sidan kan spekulanter använda terminer för att dra nytta av prisrörelser för den underliggande produkten.

Öppna ett konto

Risker med att investera i terminer

Att investera i terminer kan vara lönsamt, men det är förenat med en hög risk. Det kan sluta med att du förlorar mer än din ursprungliga investering. I vissa fall är den maximala förlusten obegränsad. Vi rekommenderar att du endast investerar i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter och att du endast ingår åtaganden som du kan uppfylla med pengar som du inte behöver på kort sikt.

Diversificatie
Verschillende ordertypes

Hur avvecklas terminer?

En unik egenskap hos terminer är att de avvecklas dagligen. I slutet av varje handelsdag bestäms det slutliga marknadspriset av den börs som terminen handlas på. Detta är känt som det dagliga mark-to-market-priset (MTM), och det är detsamma för alla. Det sker dagliga mark-to-market-avräkningar tills kontraktet löper ut eller positionen avslutas.

Betalningen för ett terminskontrakt sker i slutet av den överenskomna löptiden. Detta kan ske genom fysisk leverans eller kontant avveckling, men kontant avveckling är vanligare.

Mer än 90 internationella priser

Välj den mäklare som är utnämnd till den bästa, rättvisaste och billigaste för investeringar online.

Beste-broker-2023-Cashcow Netherlands

Bästa mäklare 2023

Cashcow 2023

UK-award United Kingdom

Bästa aktiemäklare med låga kostnader

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Bästa mäklaren

Rankia 2022

DE-award Germany

Rättvisaste online-mäklaren

NTV 2020

Din investeringsresa börjar här

Öppna ett gratis konto på vår användarvänliga plattform med över 2,5 miljoner investerare.

Låt oss sätta i gång

Observera:
Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) ditt investerade kapital. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter. Detta är inte ett investeringsråd.

Investeringar är förenade med risker.

icon_close

Vi vill hjälpa människor att bli de bästa investerare de kan bli. Genom att erbjuda en mängd möjligheter och val på vår användarvänliga plattform är det enklare att göra investeringar tillgängliga för alla: nybörjare eller experter. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter på mer än 50 globala börser för att ha friheten att investera som du vill. I vår värld får du också mycket valuta för pengarna. Så utan att kompromissa kvaliteten, säkerheten och utbudet av våra investeringstjänster erbjuder vi otroligt låga avgifter. Att prioritera dina behov har hjälpt oss att bli den ledande europeiska online-mäklaren med över 2,5 miljoner kunder och mer än 90 internationella priser.

Logo

Villkor för erbjudandet om 1000kr i transaktionsavgifter

Om du aktiverar ditt DEGIRO-investeringskonto före den 1 oktober 2023 kommer DEGIRO att ersätta dina transaktionsavgifter upp till 1000kr. Följande villkor gäller för detta erbjudande:

  • Erbjudandet gäller till och med den 30 september 2023.
  • Under erbjudandet får nya kunder som har aktiverat ett konto upp till 1000kr i transaktionsavgifter tillbaka.
  • De första transaktionskostnaderna och externa hanteringsavgifter upp till 1000kr fram till den 31 oktober 2023 kommer att återbetalas.
  • Valutahanteringsavgifter (Auto FX och manuell) kommer ej återbetalas i samband med denna kampanj.
  • I början av november kommer vi att ersätta transaktionskostnader och externa avgifter som du har använt (upp till högst 1000kr) till ditt DEGIRO-konto.
  • Erbjudandet gäller endast för nya kunder med ett svenskt DEGIRO-konto.
  • För att vara berättigad till detta erbjudande måste den nya kunden göra en första insättning för att verifiera (minsta insättning är 1kr) och aktivera sitt DEGIRO-konto.
  • Nya kunder som påbörjat sin registrering före erbjudandet men aktiverar sitt DEGIRO-konto under erbjudandet kan också utnyttja erbjudandet.
  • Om ett befintligt konto redan är kopplat till den nya kundens adress, är deltagande uteslutet.
  • Varje ny kund kan bara få 1000kr i transaktionsavgifter en gång.

Godkännande av villkoren för erbjudandet

Genom att delta i erbjudandet godkänner kunden automatiskt erbjudandets villkor och bestämmelser. DEGIRO kan avsluta kampanjen i förtid eller ändra kampanjvillkoren. DEGIRO kommer att meddela eventuella ändringar via webbplatsen.

Deltagande

Alla kunder som har aktiverat ett konto hos DEGIRO senast den 30 september 2023 kan delta i erbjudandet.

icon_close