image_award_gold_left

86

internationella
mäklarutmärkelser

image_award_gold_right

Värdepapperskredit

Vill du utnyttja dina investeringar? På DEGIRO erbjuder vi Värdepapperskredit till attraktiva räntor som gör det möjligt för dig att finansiera dina investeringar med din portfölj som säkerhet.

Öppna ett konto

Investera med Värdepapperskredit

Med Värdepapperskredit kan du låna mot de värdepapper som du redan har på ditt DEGIRO-konto. Du kan aktivera Värdepapperskredit på ditt konto efter att ha gått igenom den förhandsinformation som finns på ditt konto, klarat lämplighetstestet och accepterat villkoren för att visa att du förstår produkten och riskerna.

När det har godkänts kan du använda de lånade pengarna från Värdepapperskrediten för att köpa värdepapper. Det belopp du kan låna beror på typerna och värdet av värdepapper i din portfölj. Tänk på att ju mer du lånar, desto större risk tar du.

4%

per år

3%

per år med allokering

Konkurrenskraftiga räntor för marginallån

Om du allokerar pengar i förväg kan du låna till en lägre ränta på 3 % per år i stället för 4 % per år. Observera att ränta debiteras månadsvis på hela det allokerade beloppet, oavsett om hela beloppet används eller inte. Vi erbjuder den här tjänsten för flera valutor, som du hittar i vår Prisöversikt under "Utlåningsräntor".

Se exempel för mer information om hur vår ränta fungerar.

Räntesatser för ett Värdepapperskredit

Räntesatsen på 4 % fastställs årligen. Eftersom räntan debiteras månadsvis, resulterar detta i följande månatliga räntebetalningar

Lånets totala belopp Årlig räntesats Månadsränta Ränta per månad Ränta per år
€10,000 4% 0.33% €33.33 €400
€25,000 4% 0.33% €83.33 €1,000
€50,000 4% 0.33% €166.67 €2,000
€100,000 4% 0.33% €333.33 €4,000

Om du inte betalar månadsräntan direkt, utan får den läggas till ditt lån, blir det följande effektiva räntesatser

Lånets totala belopp Effektiv årlig ränta Ränta per månad Ränta per år Totalt lånebelopp efter ett år
€10,000 4.13% €33.33 €413 €10,413
€25,000 4.13% €83.33 €1,032 €26,032
€50,000 4.13% €166.67 €2,066 €52,066
€100,000 4.13% €333.33 €4,132 €104,132
Månadskostnaden i detta exempel baseras på en ränta på 0,33 % per månad.
icon_close

Vad är Värdepapperskredit?

Med Värdepapperskredit kan du investera mer än de pengar som du har satt in på ditt konto. Det är ett lån som endast kan användas för investeringar. Beloppet du kan låna beror på värdet och typerna av värdepapper som du redan har i din portfölj och som kommer att fungera som säkerhet. DEGIRO:s tjänster för Värdepapperskredit sker enligt de villkor som anges i villkoren för debitering av pengar (Värdepapperskredit).

Hur fungerar Värdepapperskredit?

Med Värdepapperskredit lånar du pengar för att investera. Detta ökar din risk men kan också öka din möjliga avkastning. För att bättre förstå hur Värdepapperskredit fungerar kan vi titta på ett hypotetiskt exempel som visar både vinst- och förlustscenarier, med och utan marginal.

I det här exemplet köper du 100 aktier i företag X för 10 dollar och ytterligare 100 aktier på marginal. Portföljen är nu värd 2 000 dollar.

Om du köper för 10 dollar och priset stiger till 12 dollar ökar din vinst med Värdepapperskredit.

Om du köper för 10 dollar och priset sjunker till 8 dollar, förstärks din förlust med Värdepapperskredit.

+$200
+$400

Vinst med
Värdepapperskredit

Vinst utan
Värdepapperskredit

Förlust med
Värdepapperskredit

Förlust utan
Värdepapperskredit

Om du köper för 10 dollar och priset stiger till 12 dollar ökar din vinst med Värdepapperskredit.

Om du köper för 10 dollar och priset sjunker till 8 dollar, förstärks din förlust med Värdepapperskredit.

Hur mycket pengar kan jag låna?

Det belopp du kan låna med Värdepapperskredit beror på värdet och sammansättningen av din portfölj. Active-konton kan få Värdepapperskredit på upp till 33 % av portföljens värde. Basic-konton är förbjudna att få tillgång till derivat och andra produktkategorier som innebär högre risk och kan därför få Värdepapperskredit på upp till 70 % av portföljens värde. Trader-konton kan också få Värdepapperskredit på upp till 70 % av portföljens värde.

Den allmänna marginalberäkningen är:

Marginal = portföljens värde + likvider - portföljens risk

Med ett Trader-konto används en mindre konservativ riskstrategi. Din portföljrisk kommer att vara lägre och den tillgängliga marginalen kommer att vara högre. Läs vår handbok om investeringsportföljens risk för att få mer information om vår riskberäkning.

70 % marginal

Basic-konto

Derivat

är INTE tillgängliga

33 % marginal

Active-konto

Derivat

finns tillgängliga

70 % marginal

Trader-konto

Derivat

finns tillgängliga

1

Gå till "Inställningar" på ditt konto och välj "Allokering".

2

Klicka på "Lägg till Allokering".

3

Ett fönster visas där du kan välja valuta och belopp som du vill låna. Fyll i rutorna i enlighet med detta.

4

Klicka på "Bekräfta".

Hur kan jag allokera i förväg?

Som nämnts kan du allokera medel för att få en lägre ränta. Detta beror på att det ger oss möjlighet att budgetera dessa medel på lämpligt sätt. Du kan allokera medel under fliken "Inställningar" på ditt konto och välja "Allokering".

Risker med att investera med Värdepapperskredit

Genom att använda Värdepapperskredit får du en hävstångseffekt på din investering, vilket innebär att vinster och förluster förstärks. Därför rekommenderas denna tjänst i allmänhet inte för mindre erfarna investerare och de med låg risktolerans.

Se till att alltid läsa vårt riskdokument.

Om säkerheten i din portfölj inte räcker till för att täcka debetsaldot kan du få ett “margin call”. Det innebär att vår riskavdelning kommer att be dig att öka värderingen av din portfölj eller minska debetsaldot. Om du inte löser gränsöverskridandet före den givna tidsfristen kommer vår riskavdelning att stänga vissa av positionerna för att åtgärda det. Om vi behöver ingripa kan ytterligare avgifter tas ut. Se vår Prisöversikt för mer information.

Diversificatie
Verschillende ordertypes

Strategier för att hantera marginalsäkerhetskrav

Genom att noggrant välja kvaliteten på de investeringar som du lånar mot och det belopp du lånar kan du minska sannolikheten för marginalkrav. Här är några riskhanteringsstrategier att överväga:

 • Upplåning mot en portfölj av mindre volatila värdepapper.
 • Låna mindre än det maximala belopp som du kan låna mot dina värdepapper.
 • Diversifiera din portfölj genom att köpa värdepapper som balanserar dina innehav och eventuellt kompenserar för förluster på befintliga värdepapper.
 • Övervaka din portfölj noggrant, särskilt under fluktuerande, volatila marknadsförhållanden, för att förutse en potentiell värdeminskning.

Mer än 86 internationella priser

Välj den mäklare som är utnämnd till den bästa, rättvisaste och billigaste för investeringar online.

UK-award
United Kingdom

Högst rankade investeringsplattformen

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Bästa mäklaren

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Bästa online-mäklaren

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Rättvisaste online-mäklaren

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Top Rated Investment Platform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Best stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

Best online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Fairest online broker

NTV 2020

Din investeringsresa börjar här

Öppna ett gratis konto på vår användarvänliga plattform med över 2 miljoner investerare.

Låt oss sätta i gång

Obs: investeringar medför risker. Du kan förlora (hela eller delar av) ditt investerande kapital. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.

Obs:
investeringar medför risker. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.

Vi vill hjälpa människor att bli de bästa investerare de kan bli. Genom att erbjuda en mängd möjligheter och val på vår användarvänliga plattform är det enklare att göra investeringar tillgängliga för alla: nybörjare eller experter. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter på mer än 50 globala börser för att ha friheten att investera som du vill. I vår värld får du också mycket valuta för pengarna. Så utan att kompromissa kvaliteten, säkerheten och utbudet av våra investeringstjänster erbjuder vi otroligt låga avgifter. Att prioritera dina behov har hjälpt oss att bli den ledande europeiska online-mäklaren med över 2 miljoner kunder och mer än 80 internationella priser.

Logo

Villkor för erbjudandet om 1000kr i transaktionsavgifter

Om du aktiverar ditt DEGIRO-investeringskonto före den 1 januari 2023 kommer DEGIRO att ersätta dina transaktionsavgifter upp till 1000kr. Följande villkor gäller för detta erbjudande:

 • Erbjudandet gäller till och med den 31 december 2022.
 • Under erbjudandet får nya kunder som har aktiverat ett konto upp till 1000kr i transaktionsavgifter tillbaka.
 • De första transaktionskostnaderna och externa hanteringsavgifter upp till 1000kr fram till den 31 januari 2023 kommer att återbetalas.
 • I början av februari kommer vi att ersätta transaktionskostnader och externa avgifter som du har använt (upp till högst 1000kr) till ditt DEGIRO-konto.
 • Erbjudandet gäller endast för nya kunder med ett svenskt DEGIRO-konto.
 • För att vara berättigad till detta erbjudande måste den nya kunden göra en första insättning för att verifiera (minsta insättning är 1kr) och aktivera sitt DEGIRO-konto.
 • Nya kunder som påbörjat sin registrering före erbjudandet men aktiverar sitt DEGIRO-konto under erbjudandet kan också utnyttja erbjudandet.
 • Om ett befintligt konto redan är kopplat till den nya kundens adress, är deltagande uteslutet.
 • Varje ny kund kan bara få 1000kr i transaktionsavgifter en gång.

Godkännande av villkoren för erbjudandet

Genom att delta i erbjudandet godkänner kunden automatiskt erbjudandets villkor och bestämmelser. DEGIRO kan avsluta kampanjen i förtid eller ändra kampanjvillkoren. DEGIRO kommer att meddela eventuella ändringar via webbplatsen.

Deltagande

Alla kunder som har aktiverat ett konto hos DEGIRO senast den 31 december 2022 kan delta i erbjudandet.

icon_close