SANNA HISTORIER
OM INVESTERINGAR

I den här dokumentären ifrågasätter professorer, journalister och investerare några av de vanligaste missuppfattningarna om investeringar genom att titta på verkliga investeringshistorier. I processen erbjuder de även några grundläggande insikter som varje investerare bör känna till.

Discover logo
Shapes_Mobile

Episod 1. Aktivt kontra passivt

Aktiva kontra passiva investeringar. Medan den ena är baserad på spekulation, mycket kunskap och viljan att slå marknaden, är den andra baserad på långsiktighet och långsam samt stadig tillväxt; och är verkligen tillgänglig för alla. Och som Warren Buffetts satsning visar kan passiva investeringar vara lika framgångsrika.

Läs mer om detta ämne
Shapes_Desktop_1 Shapes_Desktop_2

Episod 2. Diversifiering

Många människor förknippar investeringar med hög risk som en självklarhet. Och det är sant - investeringar innebär risker. Som investerare kan du dock påverka risken i viss mån genom att göra en bra plan och sprida risken över sektorer, regioner och tid.

Läs mer om detta ämne
Basket
Woman%20with%20ballons_cloud Woman%20with%20ballons_woman

Episode 3. Kriser och bubblor

Att investera handlar om att veta när man ska köpa och sälja aktier, eller hur? Och att korrekt förutse bubblor och kriser. Det är vad folk ofta tänker på när det gäller investeringar. Men när det gäller långsiktig investering är tid på marknaden ofta viktigare än timing av marknaden. Tricket är att undvika att falla offer för den egna hjärnans psykologi.

Läs mer om detta ämne

Episod 4. Investeringar med inverkan på miljön

Investeringar handlar väl om att tjäna pengar? Det är vad man vanligtvis tänker på när det gäller investeringar. Men tänk om vi berättade för dig att investeringar också kan handla om att göra en positiv inverkan på världen om du investerar i det du tror på?

Läs mer om detta ämne
Buildings_cloud Buildings_building
Observera

Investeringar innebär en risk för förlust. Denna film är endast avsedd för informations- och underhållningssyfte och ersätter inte investeringsrådgivning eller individuell forskning och undersökning. Denna film ska inte tolkas som en inbjudan, ett erbjudande eller en uppmaning att engagera sig i någon investeringsverksamhet. flatexDEGIRO tar inte till sig de uttalanden som görs av tredje part i dessa filmer.

Vill du veta mer?

Kolla in Investerarakademin, ditt centrum för investeringskunskap. Här får du veta hur investeringar fungerar, vilka produkter du kan investera i och vilka strategier du kan använda.

Se mer

Observera:
Investeringar är förenade med risker. Du kan förlora (en del av) ditt investerade kapital. Vi råder dig att endast investera i finansiella produkter som motsvarar dina kunskaper och erfarenheter. Detta är inte ett investeringsråd.

Investeringar är förenade med risker.

icon_close

Vi vill hjälpa människor att bli de bästa investerare de kan bli. Genom att erbjuda en mängd möjligheter och val på vår användarvänliga plattform är det enklare att göra investeringar tillgängliga för alla: nybörjare eller experter. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter på mer än 50 globala börser för att ha friheten att investera som du vill. I vår värld får du också mycket valuta för pengarna. Så utan att kompromissa kvaliteten, säkerheten och utbudet av våra investeringstjänster erbjuder vi otroligt låga avgifter. Att prioritera dina behov har hjälpt oss att bli den ledande europeiska online-mäklaren med över 2,5 miljoner kunder och mer än 100 internationella priser.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, en utländsk filial till flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | telefon: +31 20 2613072 | e-post: clients@degiro.com | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch är registrerat hos den holländska handelskammaren med nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, som handlar under namnet DEGIRO, är den holländska filialen till flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG övervakas främst av den tyska finanstillsynsmyndigheten (BaFin). I Nederländerna är flatexDEGIRO Bank Dutch Branch registrerad hos DNB och övervakas av AFM och DNB. flatexDEGIRO Bank AG är en auktoriserad tysk bank som övervakas av den tyska finanstillsynsmyndigheten och som är registrerad hos den tyska handelskammaren med nummer HRB 105687.

Logo

Villkor för erbjudandet om 1000kr i transaktionsavgifter

Om du aktiverar ditt DEGIRO-investeringskonto före den 1 maj 2024 kommer DEGIRO att ersätta dina transaktionsavgifter upp till 1000kr. Följande villkor gäller för detta erbjudande:

 • Erbjudandet gäller till och med den 30 april 2024.
 • Under erbjudandet får nya kunder som har aktiverat ett konto upp till 1000kr i transaktionsavgifter tillbaka.
 • De första transaktionskostnaderna och externa hanteringsavgifter upp till 1000kr fram till den 31 maj 2024 kommer att återbetalas.
 • Valutahanteringsavgifter (Auto FX och manuell) kommer ej återbetalas i samband med denna kampanj.
 • I början av juni 2024 kommer vi att ersätta transaktionskostnader och externa avgifter som du har använt (upp till högst 1000kr) till ditt DEGIRO-konto.
 • Erbjudandet gäller endast för nya kunder med ett svenskt DEGIRO-konto.
 • När du signerat kundavtalet kommer ditt konto att aktiveras och erbjudandeperioden att börja.
 • För att börja handla och därmed använda kupongen värd 1000kr måste den nya kunden göra en insättning först (minsta summa är 1kr).
 • Nya kunder som påbörjat sin registrering före erbjudandet men aktiverar sitt DEGIRO-konto under erbjudandet kan också utnyttja erbjudandet.
 • Om ett befintligt konto redan är kopplat till den nya kundens adress, är deltagande uteslutet.
 • Varje ny kund kan bara få 1000kr i transaktionsavgifter en gång.
 • Transaktionsavgifterna och hanteringskostnaderna konverteras till och ersätts i SEK även om de debiteras i EUR. Summan som ersätts i SEK beräknas på den valutakurs som gäller på ersättningsdagen.
 • Holländsk lag är tillämplig på denna kampan.

Godkännande av villkoren för erbjudandet

Genom att ta del av erbjudandet godkänner kunden automatiskt erbjudandevillkoren. DEGIRO kan närsomhelst avsluta kampanjen innan dess angivna avslutnings datum eller justera kampanjvillkoren. Sådana ändringar kommer att kommuniceras genom DEGIRO:s webbplats.

Deltagande

Alla kunder som har aktiverat ett konto hos DEGIRO senast den 30 April mars 2024 kan delta i erbjudandet.

icon_close