Uppmärksamma falska sidor

För att undvika eventuell phising genom falska hemsidor vill vi dela med oss av ett par enkla tips för hur du kan identifiera våra officiella kommunikationskanaler.

Användning av hemsida

Vänligen var noggrann med att alltid kontrollera URL-adressen innan du uppger några personuppgifter. För alla våra hemsidor använder vi endast ’DEGIRO’ fullständigt utskrivet plus den officiella topdomänen. Exempelvis för Sverige är detta: https://www.degiro.se.

Utöver att kontrollera URL-adressen bör du se till att det är en officiell DEGIRO-hemsida genom att kontrollera om ett stängt lås är synligt i adressfältet. Alla officiella DEGIRO-hemsidor har ett giltigt certifikat. Genom att klicka på låset så kommer en meny ange om ett giltigt certifikat för DEGIRO finns tillgängligt. Vänligen besök inte en (så kallad) DEGIRO-hemsida där ett stängt lås saknas eftersom detta är en falsk hemsida.

ssl certificate ico url

Please check if there is a certificate owned by DeGiro B.V.

Kommunikation via e-mail

Vi använder flera olika e-mailadresser för att kontakta dig beroende på vilket typ av ärende det gäller. Till exempel för generella nyhetsbrev skickas all kommunikation från newsletter@degiro.se, medan vår kundtjänst använder adressen kunder@degiro.se. Den första delen av e-mailadressen kan skilja sig åt, men de officiella DEGIRO e-mailadresserna slutar alltid med ‘@degiro.se‘, ‘@account.degiro.com‘, ‘@mail.degiro.com‘ eller ‘@degiro.com‘.

Handelsplattform

Det finns två sätt för dig att logga in på vår handelsplattform:

  1. Genom appen (Apple eller Android).
  2. Via https://trader.degiro.nl/login/se eller genom att klicka på logga in-rutan högst upp till höger på vår officiella hemsida.

Fillänkar

Vi länkar ofta till filer i vår kommunikation för att underlätta för dig så att du enkelt kan hitta specifik information på ett effektivt sätt. Liksom på våra webbplatser används fillänkar där 'DEGIRO' är fullständigt utskrivet och följt av toppdomänen för ditt land 'degiro.se' eller, för internationella dokument, 'degiro.com’.

Efterfrågad information

I vår kommunikation med dig kommer vi aldrig be dig om ditt lösenord. All kommunikation som begär sådana uppgifter ska ignoreras.

Tillhandahållen information

Som en execution only-mäklare erbjuder vi ingen investeringsrådgivning. När en (antagen) DEGIRO-medarbetare kontaktar dig via telefon, e-mail eller annan form av kommunikation för att förse dig med investeringsråd och/eller ber dig om dina inloggningsuppgifter, vänligen svara inte. Vi kommer dessutom aldrig att länka till inloggningssidan direkt. Istället kan vi använda den officiella hemsidan eller någon annan sida där du kan hitta inloggningsknappen. Vi kommer inte längre att länka direkt till inloggningssidan.

Förebyggande syfte

För att lägga till ytterligare en säkerhetsåtgärd ber vi dig vänligen att aktivera din två-faktor- verifiering. Detta är en extra säkerhetsinställning som du kan aktivera för ditt konto. Om du skulle vilja lägga till denna möjlighet, vänligen gå till ’profil’ inne på ditt DEGIRO-konto och välj ’säkerhet’ för att därefter följa stegen för att installera ’två-faktor-verifieringen’.

Vänligen var uppmärksam på eventuell misstänksam kommunikation. Du ska aldrig dela ditt lösenord och lås alltid din surfplatta/enhet eller logga ut från kontot när du lämnar datorn. Var också försiktig med osäkra internetuppkopplingar så som offentliga WIFI-nätverk.

ssl certificate ico url

Please check if there is a certificate owned by DeGiro B.V.

Börja investera idag.

Upptäck varför över 2 miljoner kunder valt vår plattform.

Skapa ett gratis konto nu

Obs: investeringar medför risker. Du kan förlora (hela eller delar av) ditt investerande kapital. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.

Obs:
investeringar medför risker. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.