DEGIRO policy om sekretess och cookies.

DEGIRO respekterar och skyddar din integritet. Du kan därför besöka vår webbplats helt anonymt. DEGIRO är inte intresserad av namn eller annan information som avslöjar identiteten på besökarna på denna webbplats. Uppgifter om dig eller din dator registreras enbart med en cookie av tekniska skäl eller på annat sätt när man anmäler sig som kund hos DEGIRO.

Sekretesspolicy

DEGIRO tar sekretess och säkerhet för dina personuppgifter allvarligt. Vår sekretesspolicy beskriver informationen vi samlar in från dig, varför vi samlar in denna data, hur vi säkerställer att den hålls säker och förklarar dina rättigheter gällande dina personuppgifter. Du bör läsa denna policy noggrant för att säkerställa att du förstår hur vi hanterar dina personuppgifter.

Vilka är vi?

Vi är DEGIRO, ett finansiellt bolag registrerat i Nederländerna, som är personuppgiftsansvarig enligt definitionen i Personal Data Protection Act (vilken härletts från GDPR). Om du vill kontakta oss angående generella frågor kan dessa skickas till kunder@degiro.se. Det är också möjligt att kontakta vårt dataskyddsombud via privacy@degiro

DEGIRO:s registrerade kontor är DeGiro BV, Rembrandt Tower – 9th floor, 1096 HA Amsterdam, Nederländerna.

Vad menar vi med personuppgifter?

Personuppgifter är all information relaterad till dig eller som kan användas för att identifiera dig.

Som kund hos DEGIRO förser du oss med en del av dina personuppgifter. Detta inkluderar ditt namn, telefonnummer och e-postadress. Det kan också inkludera Internet Protokoll eller IP-adresser som i vissa fall kan användas för att identifiera dig.

I de fall då ett företag eller professionell part avser att bli kund samlar vi också in personuppgifter relaterade till de individer med intresse i företaget, till exempel direktörer, verkliga huvudmän och berättigade representanter.

Vad menar vi med behandling?

Behandling är ett juridiskt begrepp. Det är ett väldigt brett begrepp som täcker åtgärder med hänsyn till dina personuppgifter så som: insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning eller ändring, framtagning, läsning, användning, utlämning genom överföring, spridning eller tillhandahållande på annat sätt, justering eller sammanförande, begränsning, radering eller förstöring.

Whenever DEGIRO carries out any processing of personal data, we do so in line with the relevant privacy regulation.När DEGIRO behandlar dina personuppgifter gör vi det i linje med relevanta sekretesslagar.

Hur samlar vi in din data?

Nedan hittar du sätt vi samlar in dina personuppgifter:

  • När du förser information via e-post, hemsida eller WebTrader, telefon, i skrift eller på annat sätt. Detta inkluderar till exempel informationen du uppger under registrering, registrera dig för ytterligare information, kampanj eller undersökning.
  • När du besöker vår hemsida samlar vi automatiskt in information inklusive din IP-adress. Vi samlar också in information om ditt besök. Detta inkluderar hela klickmönstret och musrörelsen, sidor du besökte, sökningar som gjordes och annan information om sidinteraktion.
  • Det är möjligt att vi får information om dig från kreditvärderingsinstitut. Denna insamling sker i enlighet med Kundavatalet.
  • För företagskunder samlar vi också in offentligt tillgänglig information om företagets verkliga huvudmän.
  • Om du besöker oss personligen samlar vi av säkerhetsskäl in bilder på besökare via övervakningskameror.

Varför behandlar vi din personliga data?

DEGIRO samlar in dina personuppgifter av följande anledningar:

  • För att följa juridiska och lagstadgade skyldigheter;
  • Marknadsföringssyfte; och
  • Utförande av avtalsförpliktelser

DEGIRO har som ett investeringsföretag ett antal lagstadgade skyldigheter som kräver behandling av kunddata; identifiering av kunden är en av de många anledningarna till att vi samlar in och behandlar personuppgifter. Det finns också ytterligare juridiska och lagstadgade skyldigheter som vi måste följa, samarbete med domstolar och brottsbekämpande organ samt för att förhindra och upptäcka brott. När personer kontaktar DEGIRO för att få ytterligare information eller för att bli kund behöver DEGIRO även kunna kontakta den (potentiella) kunden eller när du ber oss skicka våra nyhetsbrev. DEGIRO har också avtalsförpliktelser, vilket betyder att vi måste behandla våra kunders uppgifter för att uppfylla dessa skyldigheter.

När DEGIRO behandlar kunders personuppgifter gör vi det genom att använda så liten mängd data som möjligt för att säkerställa att målet uppfylls.

Vad använder vi dina personuppgifter till?

DEGIRO may for example do the following with your personal data:

Godkännande av kund

Enligt lag krävs att vi verifierar våra kunders identitet, utan denna information kan DEGIRO inte erbjuda sina tjänster till dig. Med dina personuppgifter kan vi exempelvis:

  • Kontakta dig.
  • Genomföra relevanta kontroller för att säkerställa att du är berättigad att bli kund hos DEGIRO.
  • Granska och kontrollera din förfrågan om att bli vår kund eller ändra din profil.
  • Hålla dina uppgifter och uppdatera dem när förändringar genomförs.
  • Hantera din profil/profiler inklusive din individuella riskprofil vilken baseras på intern policy för godkännade av kunder.

Riskhantering

Vi delar ansvaret för den finansiella sektorns säkerhet och stabilitet. Vi har också ett ansvar gentemot dig och alla våra kunder. Vi använder därför dina personuppgifter för att minska riskerna.

Du kan t.ex. lägga märke till att:

  • Om risken på ditt konto bryter mot de tillåtna gränserna kontaktas du så att du kan reducera risken inom de tillåtna gränserna.

Du märker kanske inte mycket av nedanstående men det beror på säkerhetsskäl:

  • Vi behåller din IP-adress när du besöker vår webbplats. Detta kan användas om det råder en tvist om vem som har åtkomst till ditt konto, eller för företagets säkerhet, till exempel förebyggande åtgärder mot DDoS-attacker.
  • Säkerställer god säkerhetsnivå och begränsningar för att investera i resurser som skyddar både dig och oss mot alla typer av brott.
  • Interna kvalitetskontroller, för att säkerställa att eventuella problem, risker och tester för att säkerställa att lagstiftningen genomförts korrekt.
  • Genomföra relevant rapportering till myndigheter.
  • Säkerställer att vi förblir ett hälsosamt företag (riskhantering).

Juridiska skyldigheter

Det finns flera juridiska skyldigheter DeGrio måste följa i egenskap av en finansiell institution:

  • Identifiering av kunder: Vi kontrollerar vem du är och ser till att vi har tillräcklig kunskap om dig för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster.
  • Ge dina personuppgifter till specifika organisationer som är behöriga att begära denna information, till exempel skattemyndigheterna, finansinspektör eller när vi är juridiskt skyldiga att dela denna information till exempel vid en brottsutredning.
  • Vi har även ett antal skyldigheter rörande lagar mot penningtvättsaktiviteter.

Marknadsaktiviteter

På DEGIRO gillar vi att hålla dig informerad. Till exempel med e-postmeddelanden, nyhetsbrev, erbjudanden eller uppdateringar till vår WebTrader eller Mobilapp.

  • Vi kan till exempel samla dina sökningar på DEGIROs webbplats för att se till att våra vanliga frågor är uppdaterade med den information som kunderna behöver. Denna information är anonymiserad, så ingen kan se vilken klient som ställer frågan.
  • Vi använder anonymiserad data för att säkerställa att vår marknadskampanj är effektiv.

Om du föredrar att inte ta del av någon av dessa uppgifter, var god och kontakta kundsupporten eller avbryt prenumerationen via knappen inom e-postmeddelandet för marknadsföringen.

Förbättra och förnya

Vi kan också använda personuppgifter för analytiska undersökningar i syfte att hitta bättre lösningar och se till att vi fortsätter vara innovativa.

När vi utför dessa analyser används den minsta mängd information som krävs och genomförs på ett sätt där din information är antingen pseudonymiserad eller anonymiserad.

Google analytics

För att säkerställa att webbplatsen för DEGIRO är lätt att använda för kunder och för att bedöma framgången för kampanjer använder DEGIRO Google Analytics. DEGIRO har tecknat avtal för användningen av denna tjänst och säkerställer att uppgifterna är anonymiserade så mycket som möjligt, vilket inkluderar att maskera några av IP-adresserna.

Vem har vi personuppgifter från?

Vi kan ha (vissa) personuppgifter från alla som har kontakt med DEGIRO. Om du ber om ytterligare information lagrar vi informationen som förses i samband med förfrågan.

Vi är skyldiga enligt lag att ha personlig information angående alla våra kunder. Denna information samlas in under registreringen och efterfrågas om nödvändigt. I vissa fall kan det vara nödvändigt för oss att använda oss utav tredje parter för att antingen verifiera eller samla in information.

Vilken data samlas in?

Data om dig

Detta inkluderar ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. I fall att du är en företagskund samlar vi också in information angående ditt företag. Om du öppnar ett konto för minderårig eller ett gemensamt konto samlas information angående den andra kontoinnehavaren också in. Vi kommer också be dig om kopia av ditt ID och personnummer så som ditt skatteidentifikationsnummer eller relevanta identifierare.

Transaktionshistorik

Förutom dina personuppgifter som DEGIRO har i relation till kunder håller vi också en historisk logg gällande transaktioner och orderhistorik.

Kontakthistorik

Vi registrerar tillfällena som du har kontaktat DEGIRO vilket innefattar inspelade telefonsamtal, e-post eller andra sätt som du har kommunicerat med oss.

Besök på hemsidan och användande av app

Besöker du DEGIROs hemsida samlar vi också in IP-adressen som används. Om din IP-adress skulle användas för exempelvis Google Analytics görs det på ett anonymiserat sätt.

Externa datakällor

Vid vissa tillfällen använder DEGIRO externa dataleverantörer så som kontroll hos relevant Bolagsverk eller ifall en kreditupplysning behöver tas.

Genomför DEGIRO kreditupplysningar (BKR) används högsta sekretess för denna information. Individer som har åtkomst till denna information gör det endast för att fullgöra sin plikt och säkerställer att relevant dataskyddslagstiftning efterföljs. Skulle du ha några frågor om när kreditupplysningar tas, vänligen kontakta DEGIROs kundtjänst.

Känsliga personuppgifter

Känsliga personuppgifter inkluderar sådant som skattenummer, brottsregister, biometrisk data, politisk åsikt, sexualitet eller etnisk härkomst eller liknande. Om hantering av känslig data är nödvändig gäller strängare regler för detta.

Hos DEGIRO använder vi aldrig känsliga uppgifter om hälsa, religös tro, politisk eller filosofisk tro, sexuell läggning eller etnisk härkomst.

Vi har juridisk skyldighet att identifiera våra kunder och vi begär därför skattenummer för att göra detta.

Vem delar vi dina personuppgifter med?

I princip delar vi inte dina personuppgifter med andra. Det är möjligt att vi delar personuppgifter inom DEGIRO-gruppen. Samtliga företag inom DEGIRO-gruppen har samma strikta sekretesspolicy. Polisen, domstol, lagstiftare och skattemyndigheter kan också begära information från oss på juridiska grunder. Vi följer likväl procedurer som försäkrar att all typ av informationsdelning är både legitim och proportionell.

Tjänsteleverantörers

I de fall DEGIRO använder en tjänsteleverantör avser vi informera dig om användningen av en tredje part och begränsa delningen av personuppgifter till endast det som krävs för den specifika uppgiften.

Skulle du använda Morgan Stanley penningmarknadsfond är det möjligt att vi behöver förse dem med information om vem du är. Är det så att Morgan Stanley förses med denna information görs detta inom en säker skyddsstruktur.

Med andra företag på din begäran

Vid vissa tillfällen delar vi endast dina personuppgifter med andra företag om du specifikt ber om det. När detta görs specificerar vi det i avtalet för att dela information.

Myndigheter och tillsynsmyndigheter

Som ett investeringsföretag reglerat inom Nederländerna finns det tillfällen då vi mottar begäran om information kring våra kunder. Vi är skyldiga enligt lag att förse tillsynsmyndigheter med denna information. Tilläggningsvis är vi juridiskt skyldiga att dela information med regeringsmyndigheter och juridiska myndigheter. Dataskyddsbestämmelserna som täcker DEGIRO gäller också för dessa myndigheter

DEGIRO kan i egenskap av en kvalificerad intermediär utbyta information direkt med Internal Revenue Service för att fastställa din status som icke US-person, och om tillämpligt, erhålla en lägre skattesats för källskatt.

DEGIRO delar under särskilda omständigheter också informationen med relevanta skattemyndigheter.

Hur länge sparar vi din personliga data?

När du blir kund hos DEGIRO behåller vi din personliga data under vår relation eftersom vi har en legitim affärsmässig anledning att göra det. Vid uppsägning av kundrelationen är vi skyldiga att behålla dessa personuppgifter i fem år. Vi behöver behålla dem för att säkerställa att vi följer våra juridiska skyldigheter, så som bekämpning av finansiell brottslighet, lösande av tvister eller för rättsliga ärenden.

Hur skyddar vi din personliga data?

Säkerhet

Vi lägger ner mycket tid och resurser på att försäkra oss om att våra system och dina personuppgifter har nödvändiga säkerhetsåtgärder på plats. Ifall av en läcka i våra system kommer vi rapportera detta till relevanta myndigheter och se till att våra kunder är medvetna om detta.

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst, inklusive oavsiktlig förlust, förstörelse eller avslöjande av dina uppgifter. Vi har begränsningar för personuppgifter så endast de anställda som behöver åtkomst till dina uppgifter har detta. För att säkerställa att ny behandling är berättigad och överrensstämmer med lagar genomför vi utvärderingar av dataskydd och granskningar av samtliga externa databehandlare.

Sekretess

Samtliga av våra anställda har skrivit under ett sekretessavtal, åtagit sig att följa en intern uppförandekod och följer den (nederländska) svurna Eden för finanssektorn. Utöver detta har endast berättigade personer rätt att se och hantera dina personuppgifter.

Tillsyn

  • Vi övervakas av den nederländska dataskyddsmyndigheten (Autoriteit Persoonsgegevens) för att säkerställa att vi följer lagen Personal Data Protection Act (vilken härletts från GDPR).
  • DEGIRO är verksamt under beteendeövervakning av nederländska finansinspektionen (AFM) och är under tillsyn av den nederländska centralbanken (DNB).

Används din personliga data vid automatiserad beslutsfattning?

Det finns tillfällen där exempelvis du ändrar din profil från Basic till Active, Trader eller Day Trader som vi automatiskt kontrollerar ditt konto mot information från Bureau Krediet Registratie (BKR). Skulle det vara ett problem att erbjuda debetkapital kommer vår kundjänst kontakta dig för att informera om att det inte är möjligt för dig att använda debetkapital och hur vi går vidare med ärendet.

Dina rättigheter

  1. Rätt till åtkomst:

    Du har rätt till att få åtkomst till alla personuppgifter som DEGIRO har om dig. Vi kan förse dig med en kopia på denna information. För att begära denna kan du kontakta DEGIROs kundtjänst som kan förse dig med en kopia efter att du verifierats.

  2. Rätt till rättelse:

    Om du upptäcker att dina personuppgifter är inkorrekta eller behöver uppdateras ska du kontakta DEGIROs kundtjänst för att begära att dessa uppgifter uppdateras.

  3. Klagomål:

    Om du har klagomål över hanteringen av dina personuppgifter, vänligen kontakta antingen kundtjänst eller vårt dataskyddsombud via privacy@degiro.se

  4. Autoriteit Persoonsgegevens:

    Enligt GDPR har du rätt att klaga på hanteringen av dina personuppgifter till Autoriteit Persoonsgegevens.

Enligt GDPR har du ytterligare rättigheter som kan gälla under särskilda omständigheter:

  1. Rätten att radera uppgifter:

    Under särskilda omständigheter är det möjligt för oss att radera vissa eller samtliga personuppgifter som vi har om dig.

  2. Rätten att begränsa behandlingen

    Du kan begära att DEGIRO begränsar sättet som dina personuppgifter behandlas på.

  3. Rätten att flytta dina personuppgifter:

    Det är möjligt att begära ut dina personuppgifter för att skicka dem till tredjepart.

  4. Rätten att bestrida:

    Du har rätt att bestrida behandlandet av dina personuppgifter när denna behandling görs på legitima intressegrunder.

  5. Rätten att avbryta marknadsföring: :

    Det är möjligt att avbryta användandet av dina personuppgifter i direktmarknadsföringssyfte. Detta kan göras genom avregistreringsknappen i marknadsföringsmejlen eller genom att kontakta kundtjänst. Vänligen notera att viss information är vi skyldiga att kommunicera med dig och det går därför inte att avregistrera sig för dessa under tiden du är kund hos oss, detta inkluderar exempelvis ändringar i kundavtalet.

I händelsen att det krävts godkännande för att kunna behandla dina personuppgifter har du rätt att dra tillbaka ditt godkännande för behandlingen av dina personuppgifter vid vilken tidpunkt som helst.

DEGIRO kommer ta hänsyn till ovan nämnda begäran och svara på dessa inom en rimlig tidsperiod. Vänligen var uppmärksam på att vissa av dessa begäran inte kommer kunna beviljas, exempelvis om det skulle innebära att DEGIRO inte följer sina juridiska skyldigheter eller möjlighet att utöva eller försvara en rättslig fordran.

Vår syn på sekretess

På DEGIRO är våra kunders förtroende grundläggande för vår relation. Vi strävar därför efter att försäkra oss om att våra kunder känner förtroende för hur vi hanterar deras personuppgifter. Vi är mycket noga med att se till att dina personuppgifter är säkra och endast behandlas vid berättigande att göra så.

När vi behandlar dina personuppgifter säkerställer vi alltid att det är väsentligt att göra det. När det är möjligt att anonymisera uppgifterna kommer vi göra detta och när det inte är möjligt kommer vi endast använda de uppgifter som är strikt nödvändiga. Vid behandling av dina personuppgifter kommer vi också se till att begreppet ‘sekretess genom design’ ligger i centrum för vår utveckling.

Vår sekretesspolicy uppdateras regelbundet utifrån att lagar och regler ändras. Vi går regelbundet igenom policyn för att försäkra oss om att den förblir uppdaterad.

Frågor om sekretess

Skulle det vara så att du har ytterligare frågor gällande sekretess eller dina personuppgifter är du välkommen att kontakta DEGIROs kundtjänst.

Önskar du lämna ett klagomål om sättet vi har behandlat dina personuppgifter vänligen kontakta vårt dataskyddsombud via privacy@degiro.se. Vänligen notera att vid kontaktande av dataskyddsombudet kommer detta besvaras på holländska eller engelska. Dataskyddsombudet kommer att se över ditt klagomål och arbeta för en lösning.

Om du anser att dina personuppgifter inte har behandlats korrekt enligt lag kan du kontakta Autoriteit Persoonsgegevens och lämna ett klagomål.

Cookies

Vad är en cookie?

Cookies är små filer som sparas på datorns hårddisk. Cookies ser till att sin webbläsare känns igen av DEGIROs webbserver.

Varför använder DEGIRO cookies och webbfyrar?

Webbsidor har inget minne. När en besökare surfar mellan olika sidor på en webbplats betraktar webbservern detta som en ny besökare på varje sida. Cookies ser till att en webbplats känner igen din webbläsare. Webbfyrar har ungefär samma uppgift som cookies.

Gör alla cookies samma sak?

Nej. Det finns olika typer av cookies. Skillnaderna ligger i dess funktion, löptid och i vilket parti den placeras.

Funktion:

En teknisk cookie är strikt nödvändig för att en webbplats ska kunna erbjuda besökaren vissa tekniska funktioner. Det kan gälla åtkomst till skyddade eller begränsade delar på en webbplats. Utan den här typen av cookie är det inte möjligt att erbjuda möjligheter som att logga in eller att elektroniskt betala för innehållet i en varukorg.

En analys-cookie samlar information om hur en besökare använder webbplatsen. Det kan till exempel gälla vilka sidor man oftast besöker och vilka felmeddelanden som uppkommer. Avsikten med denna typ av cookie är att ge leverantören insikt i hur webbplatsen fungerar för att göra förbättringar. Dessa cookies bidrar till att göra webbplatsen mera användarvänlig för besökaren.

En funktionell cookie har som uppgift att hålla reda på vilka val som besökaren gör på webbplatsen. Det kan galla uppgifter som sparade användarnamn, valuta, språk och region. På så sätt behöver inte användaren föra in samma uppgifter gång på gång. Funktionella cookies bidrar till att göra webbplatsen mera användarvänlig för besökaren.

En reklam-cookie används för att anpassa erbjudandet efter den besökande användaren, så att inte samma reklam visas hela tiden och för att mäta effektiviteten av en viss reklamkampanj. De placeras oftast av reklamnätverk med tillstånd från webbplatsens administratör. De registrerar att en webbplats besöks.

Löptid:

En sessions-cookie installerar på besökarens dator för att samla in uppgifter så länge besökaren är aktiv på webbplatsen. När webbläsaren stängs, tas denna cookie bort.

En ihållande eller permanent cookie installeras för en viss (längre) tid på besökarens dator.

En direkt cookie (first party cookie) är en cookie som är kopplad till den webbplats där besökaren för tillfället befinner sig. Det kan till exempel gälla cookie från DEGIRO när man går till www.degiro.nl eller underliggande domäner.

En tredje part-cookie (third party cookie) är en cookie som någon annan än DEGIRO (leverantören av den besökta webbplatsen) placerar. Det kan till exempel vara parter som tillhandahåller annonser och (externa) leverantörer av applikationer vars reklam eller applikation är integrerad på den besökta webbplatsen.

Vad är en webfyr?

En webbfyr är en elektronisk bild av en pixel (1 x 1) eller en så kallad färglös GIF som finns i koden på en webbsida. Webbfyrar har ungefär samma uppgift som cookies. Dessutom är webbfyrar används för att spåra användarnas trafikmönster från en sida till en annan för att optimera trafikflödet på webbplatsen.

Vad gör jag om jag inte vill ha en viss cookie?

Du kan ange vilka cookies du vill acceptera via inställningarna i din webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla eller Chrome). Dessa inställningar görs like olika beroende på vilken webbläsare du använder. Via hjälpfunktionen i din webbläsare får du exakt reda på var dessa inställningar finns och hur de fungerar.

Men var medveten om att vissa cookies är nödvändiga för vissa funktioner och att ta bort dem kan begränsa åtkomsten till funktioner på vår webbplats webbplats.

Om du inte vill ha några reklam-cookies ska du välja en inställning som heter Spåra inte/Do not track.

Slutligen kan du via www.youronlinechoices.eu ange att du inte vill ta emot cookies från reklamföreteg.

Vad använder degiro dina personuppgifter till?

Med ditt uttryckliga medgivande eller när du blir kund hos DEGIRO, registrerar DEGIRO de förmedlade personliga uppgifterna. Utan dessa uppgifter kan och får DEGIRO inte utöva sin verksamhet. DEGIRO och dess koncernbolag använder sina uppgifter för sitt tjänsteutbud, för att informera om (nya) produkter och tjänster från DEGIRO dess koncernbolag, för anonyma statistiska analyser och för att uppfylla rättsliga skyldigheter.

Alla telefonsamtal mellan kunderna och DEGIRO spelas in. Dessa inspelningar sparas och kan användas:

  • som bevismaterial, till exempel om frågor kring tolkningen eller oenighet om innehållet av telefonsamtalet uppstår;
  • vid undersökning och avslöjande av bedrägeri;
  • som utvärderingsmaterial för att förbättra kvaliteten på våra tjänster;
  • i utbildnings-, coaching- och utvärderingssyften.

Aktsamhet.

DEGIRO anser det viktigt att behandla dina personliga uppgifter på ett sätt som är förenligt med befintliga garantier för skydd av din integritet. DEGIRO efterlever reglerna i dataskyddslagen och lagen om finansiell tillsyn för alla aktiviteter. Dina personuppgifter förmedlas inte till tredje part utanför DEGIRO och dess koncernbolag utan ditt uttryckliga medgivande såvida lagen inte föreskriver något annat.

Webbplatser från tredje parter.

DEGIRO och dess koncernbolag ansvarar inte för sekretesspraxis på andras webbplatser, inte heller när man hänvisar till dem via en länk eller på annat sätt hänvisar till webbplatser som har koppling till DEGIRO och dess koncernbolag.

Utövande av rättigheter.

Du har rätt till insyn i dina uppgifter och införa ändringar vid behov. Du kan ta kontakt via webbplatsen DEGIRO för att göra detta.

Vi håller dig gärna underrättad om (nya) produkter och tjänster från DEGIRO och dess koncernbolag. Om du vill avstå fån sådan information kan du meddela detta via kunder@degiro.se

Ändringar.

DEGIRO förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna sekretesspolicy. Det är därför lämpligt att besöka denna webbplats och regelbundet läsa denna sekretesspolicy.

Anser du att något är i strid med denna sekretesspolicy eller är du missnöjd med en annan aspekt av våra tjänster? Då vill vi gärna veta det. Klagomål hanteras av DEGIRO efterlevnadschef. När ditt klagomål inte åtgärdas på ett tillfredsställande sätt kan du vända dig till Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, Postbus 93257, 2509 AG i Haag, Nederländerna (www.kifid.nl).

Obs: investeringar medför risker. Du kan förlora (hela eller delar av) ditt investerande kapital. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.

Obs:
investeringar medför risker. Vi rekommenderar att du enbart investerar i finansiella produkter där du är införstådd med vilka risker investeringen kan innebära.